Rebild Turistforening

Kig inden for på Ulvedal Landbrug (fortsat)


Rødkløver mark sept. 2021

Bæredygtighed i højsædet. For en måned siden var det her en stubmark. Kornet var høstet og en masse næring var fjernet fra arealet. Men sammen med kornet var der sået kløver som efterafgrøde. Kløver er en bælgplante, så den har små kolonier af kvælstofsamlende bakterier på rødderne, de såkaldte azotobacter. Desuden er den helt store sol- og CO2-fanger foldet ud, for kløverens fotosyntese udnytter sollyset optimalt.

Kom og hør Christian Hjort fortælle om, hvordan har får gjort de øvrige plantenæringsstoffer tilgængelige for næste års afgrøde - inden for rammerne af de økologiske regler, forstås.

Knækstyrede Massey Ferguson MF 4840 traktorer.

De nævnte traktorer indgår ikke i maskinhandlernes normale sortiment. Med sine 460 Hk og en V8 motor er den dimensioneret til at køre på de åbne prærier i Midtvesten i USA. De to traktorer, som er bygget i1980, har da også kørt dér, og Christians søn, Henrik Hjorth, har så importeret dem som brugte fra staten Ohio.

Henriks drøm om de knækstyrede traktorer var opstået i forbindelse med Henriks skolepraktik hos Farmer Service i Dokkedal, idet Ib Aunsager dér har stor forkærlighed for disse specielle traktorer.

Ved besøget vil vi også blive præsenteret for moderne GPS-styrede maskiner til ’præcisionslandbrug’.

 


To stk knækstyrede MF4840 traktorer

Fra Bakkegård til Ulvedal. Sådan et titlen på en bog, som er skrevet af Arne Kusk i 2011. Heri beskrives, hvordan Askildrup i gammel tid var fæstejord tilhørende Lindenborg. Det er fortællingen om den første fæster, Niels Nielsen, der drev gården fra 1681—1694. Om hvordan mange jorde i Askildrup henlå som hede og engdrag. Det fører så op til at Marinus Hjort overtager Bakkegården som forpagter i 1867. I 1870 får Marinus kgl. Bevilling til sammenlægning med en anden gård i Askildrup. Bakkegården var nu oppe på 130 tdr. land. I forbindelse med tilpasningen af avlsbygninger og aftægtsboliger bliver gården omdøbt til Ulvedal, for der gik den historie om, at ved den dal, på hvis kant bygningerne lå, var egnens sidste ulv blevet skudt.

I 1985 overtager Christian Hjorth Ulvedal, som han i dag driver som økologisk landbrug i samarbejde med hans og Ingers ældste søn, Henrik. Henrik har også har sin egen forretning, HH Udlejning.

Billedet t.v. viser Marinus Hjorts forældre, Agate og Jens Chr. Hjorth som var ejere af Tustrup fra 1842 og deres efterkommeres tilknytning til Randrup og Ulvedal.

Retur til 'Arrangementer'

Rebild Turistforening   •   Rebildhus   •   Rebildvej 25, 9520 Skørping   •   Tlf. 4088 6833   •   info@rebildturist.dk
Nordjysk Webdesign ApS