Rebild Turistforening

Musikalsk Pubcrawl i Rebild (fortsat)


I USA klæder man sig i nissetøj, når man skal på pubcrawl

Pubcrawl i perspektiv
Idéen til den muskalske pubcrawl har rødder i Dublin, som Peter Borup besøgte for en snes år siden.

Ifølge ordbogen er pubcrawl en rundtur til forskellige udskænkningssteder med det formål at deltagerne drikker og bliver berusede. Mens formålet med den musikalske pubcrawl er i ord og toner at beruse deltagerne af deres indre billeder af Rebild.

I Dublin har man en særlig variant, Santa Chrismas pub crawl, hvor man juledag klæder sig ud i nissetøj og går fra pub til pub og drikker godt øl. Idéen har siden spredt dig, bl.a. til USA’s vestkyst.

Forvandlingen
Pubcrawlen i Dublin for en snes år siden havde efterladt et stærkt indtryk af den irske folkemusiks historie i Peter Borups sind. Med kendskab til den himmerlandske folkemusik ønskede Peter at skabe en fortælling i sang og musik om Rebilds traktørsteder/restauranter:
Rebildhus: sang og musik fra store begivenheder fra vugge til grav.
Top Karens Hus: Om Rebildselskabet og udvandringen til Amerika.
Museum Rebild: Sang og dans til spillemandsmusik.
Osv.

Temple Bar
Temple Bar i Dublin er den irske folkemusiks tempel
Fællessang skaber fællesskab

Fællessang skaber  fællesskab
Fællessang kan siges at være et redskab til at skabe et fællesskab. Anvendelsen vidt udbredt fra børnehaven over skolen til højskolen. Her kan man ikke starte en aktivitet uden at indlede med en sang fra Højskolesangbogen. Videre så forskellige steder som i kirken og til demonstrationer. Alle steder hvor fællesskabet skal dyrkes, benyttes fællessang—godt nok i meget varierende former.

Også her ønsker vi at skabe et fællesskab.

Aktuelt vil de tre musikanter hver især introducere deres sangglade numre, så publikum spontant kan synge med, på de sange de har udvalgt til at illustrere det enkelte sted.

Retur til arrangementer

Rebild Turistforening   •   Rebildhus   •   Rebildvej 25, 9520 Skørping   •   Tlf. 4088 6833   •   info@rebildturist.dk
Nordjysk Webdesign ApS