Rebild Turistforening

Mit liv med jagt (fortsat)

Bæredygtig jagt
Forsidebilledet i www.mitjagtblad.dk
Jens Ulrik Høegh med en nedlagt kudo

Bæredygtighed. Bæredygtighed for jagt er sammensat af tre dimensioner: En økologisk, en social og en økonomisk dimension. I udgangspunktet er det afgørende, at jagt er økologisk bæredygtig, ellers risikerer bestandene at blive decimeret, og dermed skrider også grundlaget for den sociale og økonomiske bæredygtighed. Den sociale dimension handler bl.a. om dyrevelfærd samt andre menneskelige interesser som støj, sikkerhed og oplevelsesmuligheder. Den økonomiske dimension består ud over finansiel økonomi af bl.a. fødevaresikkerhed, kulturel identitet og levestedsforvaltning.

Trofæjagt i Afrika er et omdiskuteret emne. Derfor indleder Knud Kristensen med at uddybe, hvad bæredygtig jagt betyder for ham.

Som optakt henviser vi til en artikel af storvildtjægeren Jens Ulrik Høegh i onlinemediet www.mitjagtblad.dk. Heri imødegår han en følelsesladet udtalelse fra WWF (=World Wildlife Foundation). Artiklen, der bærer titlen ”Følelser eller fakta – jagtturisme i Afrika” han ses her: https://bit.ly/3uvhZmZ.

Min første buk. Året var 1976. Stedet var Trend Skov og skovejeren var Jens Kjeldsen. Jens Kjeldsen var far til Hans Kjeldsen, der er Knud Kristensens nære ven og jagtkammerat. Jens inviterede Knud med på hans første bukkejagt.

I den modsatte side af et åbent areal stod den, bukken. Knud afgav skud. På grund af rekylen fik han ikke set, hvad der skete. Sammen med jagthunden gik de to mænd derover for at se efter – og ganske rigtigt, der lå den. Jens havde selvfølgelig set det hele.

Når vi tager denne lille fortælling med, er det fordi Jens Kjeldsen har været Knuds Kristensens læremester med hensyn til jagt. Knud er oplært ved det, som i gamle dage kaldtes sidemandsoplæring.


Jens Kjeldsen og Knud Kristensen med Knuds første buk

Storvildtjagt i Afrika. Det var i året 2000, at Poul Erik Madsen fra Bjerregrav gav Knud Christensen et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Poul Erik Madsen var dengang ejer af firmaet Hunters Video. Firmaet formidlede DVD’er med spektakulære jagtscener. Tilbuddet til Knud var en tur med Limpopo Safaris til Sydafrika med alt betalt.

Det blev indledningen til Knuds store passion for storvildts- og trofæjagt i Afrika. Det er oplevelserne fra disse jagter der er hovedtemaet for Knuds fortællinger denne aften.

Retur til Arrangementer

Rebild Turistforening   •   Rebildhus   •   Rebildvej 25, 9520 Skørping   •   Tlf. 4088 6833   •   info@rebildturist.dk
Nordjysk Webdesign ApS