Rebild Turistforening

Guldbæk Vingård - det fulde udtræk (fortsat)

Stiklingeformering af vin
Opformering af vinstokke sker ved stiklinger. I ladet ligger afskårne kviste, som bliver stukket med i plovfuren. På den måde sikrer man, at alle vinstokkene har de samme arveanlæg.

På vores markvandring kommer vi til at møde vinstokke på forskellige udviklingstrin frem imod de fuldtbærende.

På stedet kan vi jo spørge, hvor gamle vinstokke kan blive i Danmark?

Vinsnobberi
Når man skal smage på en vin starter man med at iagttage dens farve. Er den gylden? Er der stålgrå nuancer i farven? Er der stæk af grønt?

Hvordan flyder vinen ned ad glassets side, når man roterer den. Danner den pæne gardiner?

Næste trin er næsen, som fanger vinens bouquet, som har samlet sig i glasset. Vin lugter ikke, og vin dufter ikke, den har bouquet.

Endelig er vi fremme, hvor vinen skal i munden. Lad vinen fylde hele mundhulen og fornem så helheden. Hvordan reagerer slimhinden, snerper den? Syren fornemmes på tungespidsen, er den behagelig? Vinens krop fornemmes på tungeroden, er der noget at skrive hjem om?

Sidst, men ikke mindst: Synes du om vinen?


Smagebord ved Dansk Vinskue

Foreningen Dansk Vin og Dansk Vinskue
Foreningen Dansk Vin (FDV) er interesse- og brancheorganisation for såvel hobby- som erhvervsvinavlere og vinproducenter. Der er omkring 100 erhvervsavlere og 1.000 hobbyavlere.

Hvert år afholder FDV Dansk Vinskue, hvor avlerne på samme måde som til et dyrskue kan møde op med deres produkter og få dem bedømt af professionelle vinsmagere.

I år finder Dansk Vinskue sted den 16. september, så vi kan jo spørge om familien Thrysøes forventninger til årets vinskue.

Tilbage til Arrangementer

Rebild Turistforening   •   Rebildhus   •   Rebildvej 25, 9520 Skørping   •   Tlf. 4088 6833   •   info@rebildturist.dk
Nordjysk Webdesign ApS