Rebild Turistforening

Nørager 2018 - 125 år efter jernbanen (fortsat)

Nørager Mejeri
Nørager Mereri

Med 105 ansatte er Nørager Mejeri den ene af byens to store arbejdspladser. Nørager Mejeri har siden 1984 har det været ejet af Nordex Food A/S i Dronninglund; i de første fem år dog i et delt ejerskab med Nordjysk Mejeriselskab. De ansatte straks Tage Christiansen som

mejerichef, og under hans ledelse udviklede mejeriet sig fra 8 medarbejdere til 100 medarbejdere i 2008. Det kan ikke udelukkes, at vi på gåturen med Tage får nogle anekdoter om nogle episoder, der har været afgørende for, at denne udvikling kunne finde sted.

Søren Christensen

Søren Christensen har i år fået udgivet bogen ”Nørager 2018”, der er en markering af, at det i 2018 var 125 år siden, at jernbanen kom til Himmerland og skabte grundlaget for dannelsen af Nørager by. Bogens mission har været at give et aktuelt billede af Nørager anno 2018 og rummer derfor en beskrivelse af samtlige virksomheder, offentlig og privat service samt selvejende institutioner og foreninger. Men Søren Christensen fortæller også om byens udvikling gennem tiden med særlig fokus på de initiativer, der har været og er helt afgørende for byen.

Søren Christensens baggrund for udgivelsen af bogen er, at han har haft bopæl i Nørager siden i 1962. I 1987 blev han leder af Rørbæk-Centret (et landsdækkende center for social og kulturel udvikling), hvor han indtil 2008 specielt arbejdede med landdistriktsudvikling.

Den bankbygning, som Provinsbanken byggede i 1975 fungerede som bank ind til 2005. Efter at bygningen havde stået ubenyttet hen i små 10 år, hvor den forgæves har været udbudt til salg, opstod tanken om at indrette den til Sundhedshus hos bl.a. hos Johnni Kristensen og Søren Christensen. For ikke at risikere, at bygningen ”forsvinder” til andre formål, køber Johnni Kristensen bygningen sammen med murermester Jens Jacob Jensen og tømrermester Johny Ibsen.

Herefter skulle det hele så ”bare” organiseres, og her søgte Søren Christensen råd hos Erik og Jeppe Ugilt Hansen på Volstrup. ”Det projekt vil vi godt finansiere”, lød det prompte fra de to. Og sådan blev Erik og Jeppe Ugilt medejere af Nørager Sundhedshus sammen med de tre, der havde købt bygningen, og det er de fem, der nu har skabt et moderne sundhedshus i Nørager.

Nørager Sundhedshus
Nørager Sundhedshus

 

Retur til arrangementer

Rebild Turistforening   •   RebildPorten   •   Rebildvej 25A, 9520 Skørping   •   Tlf. 9988 9000   •   info@rebildturist.dk
Nordjysk Webdesign ApS