Rebild Turistforening

Dette indlæg er indsendt af Jens Gadgaard, som bor på Bentevej i Skørping

I Skørping går natur og by i ét

Når vi får gæster ligger den tur vi ofte går lige uden for døren. Et par hundrede meter fra huset, lig­ger der en slugt med de flotteste græs- og lyngklædte bakker samt græssende får, se foto 1, 2 og 3.

Slugten

Foto1: Slugten med de lyngklædte bakker

Får
Foto2: Løsgående får i det indhegnede område

Foto3: Stien langs banen

Har vi børn med, er de helt vilde efter at se fårene i fårefolden.

Kommet frem til slugten går vi t.v. nedad mod jernbanen, og mens vi går her og solen skinner myldrer danske sange frem i min erindring, ”Ole sad på en knold og sang” og ”Jylland mellem tvende have” med teksten om heden og den pragtfulde tæppe af lyng. Turen går gennem et vildnis, hvor mange forskellige planter ses vildt mellem hinanden. Nede langs jernbanen gror der gyvel og vilde roser, og her benytter vi lejligheden til at tale om disse invasive arter, som kan være svært at få udryddet.

Vi nyder også det rige fugleliv, og er ret stolte når det ind imellem lykkes at se dem. Blandt de fugle vi har mødt og hørt er skovspurve, krager, skovskader, duer og sjældne gange flagspætter. En dag havde det regnet, så planter og græs var vådt med det resultat, at en flok vinbjergsnegle var kommet frem på stien.

Turen langs jernbanen varer indtil vi kan se husene på Hedesvinget. Herefter går vi den vej op ad bakken. Turen rundes af ved at gå ad Hedesvinget og Heden og tilbage gennem toppen af slugten og fårefolden.

Når jeg tænker tilbage på de mange gange, vi har gået turen, bliver jeg impo­neret over alt det vi har oplevet. Vi har set rådyr, og vi har plukket hylde­blom­ster, hindbær og brombær, alt sammen i et område vi opfatter som vores ”baghave”.

Vil du gerne gå turen, så er her ”opskriften”, så du kan finde vej.
Man kan ikke have cykel, barnevogn eller andet ”køretøj” med på selve turen.
Turen, der er beskrevet, starter for enden af stien ved banen, som slutter ved området ved Bentevej, og er vist på kortet.
Er du i bil, så kan det være formålstjenligt at parkere ved Stationen/Lægehuset på Herman Bangs Vej, og vandre til traveturens start ad cykel- og gangstien langs banen.

Start med at passére leddet ind til fårefolden. Husk at lukke lågen.

Drej nu til venstre og gå ned mod banen og gå så t.h. og fortsæt nordpå langs den. Når du kan se husene på Hedesvinget går du t.h. og undgår at gå ind i de private haver ved at holde t.v. Hedesvinget drejer så sydpå. Her følger du først Hedesvinget,så drejer du t.h. ad en sti langs en lille sø med dunhammer og åkander til du når en trappe der fører dig op til Heden. Følg Heden og en sti tilbage til fårefolden, som går op til den østlige ende af slugten. Her passerer du leddet til fårefolden og går tilbage til det led, du i sin tid kom ind ad ved turens start. Turens længde er 1,2 km, så børnene kan sagtens være med. Tages turen fra parkeringspladsen ved Lægehuset forlænges turen med 2*1,0 km.

Med ønsket om en herlig tur.
  Jens Gadgaard, Bentevej


         Foto4: Ruten markeret på kort

Retur til Rebild i Ord og Billeder

Rebild Turistforening   •   Rebildhus   •   Rebildvej 25, 9520 Skørping   •   Tlf. 4088 6833   •   info@rebildturist.dk
Nordjysk Webdesign ApS