Rebild Turistforening

Hør Fuglene Vågne, fortsat

Dobbeltbekkasin

Her finder du 3 fuglestemmer, vi med stor sikkerhed vil kunne genhøre på turen.

På billedet ses en dobbeltbekkasin. Den kan lave en særlig lyd med sine ekstra halefejer, som går i selvsving, når fhttp://kortlink.dk//267z6uglen falder gennem luften. Hør lyden her: http://kortlink.dk/xeno-canto/267xt

En anden kending er isfuglen, der bl.a. kan kendes på disse skarpe skrig:  http://kortlink.dk/xeno-canto/267xx

En tredje, lidt mere spøjs fugl er græshoppesangeren. Med sin stemme kan den sige som når en græshoppe gnider lår i sommervarmen: Hør den her:
http://kortlink.dk/xeno-canto/267y4

For den, der ikke kender historien, kunne det måske vække forundring, at for 110 år siden var hele Gravlev Sø dyrket areal med eng til kreaturer og kornavl. Tre pumper holdt søen tør.

I 1990 stoppede den ene af pumperne, for den var gået i stykker - og spontant genopstod ca. 10 ha. af den tidligere sø.

Med Buderupholm Statsskovdistrikt som hovedaktør fik man opkøbt arealer og drevet genopretningsprojektet fremad. Den 7. juni 2009 blev genopretningen afleveret. Den samlede pris for opkøb, rådgivning og entreprenørarbejde lød på ca. 11 mio. kroner.

Læs forfatteren Keld Hansens fyldige beretning om søen her: http://kortlink.dk//267z6


Den genskabte Gravlev Sø


Johnny Laursen

Johnny Laursens interesse for fugle stammer tilbage fra skoletiden i Grindsted Skole. Her arrangerede hans klasselærer en årlig fuglestemmetur for landsbyens borgere. Det var noget med at stå op kl. 3 om natten, hvilket i sig selv var en oplevelse for den 10-11 årige Johnny.  Han var fascineret af, at fuglene kunne artsbestemmes blot ved at lytte til deres sang eller kald. Siden fulgte en interesse for at fotografere naturen i almindelighed og fugle i særdeleshed. Interessen for fugle blev styrket gennem fællesskabet med andre fugleinteresserede i DOF.

For Johnny er det en ekstra dimension at gå i sin have og pusle med forskellige gøremål, alt imens koret af fuglestemmer stiger og falder med vejr, årstid og døgnrytme. Årligt ser og hører Johnny op mod 80 forskellige fuglearter fra sin matrikel.

Hop retur til arrangementer

 

Rebild Turistforening   •   Rebildhus   •   Rebildvej 25, 9520 Skørping   •   Tlf. 4088 6833   •   info@rebildturist.dk
Nordjysk Webdesign ApS