Rebild Turistforening

Guldbæk, en mangfoldig og levende landsby

. . . . fortsat fra 'Arrangementer'

Guldbæk Friskole

Guldbæk Friskole

Siden 1959 har der været friskole i Guldbæk. Dens betydning for landsbyen kan næppe overvurderes. Skolen ledes efter Grundtvig - Koldske principper, mere dansk kan det ikke blive!

Børn og unge sætter deres præg på landsbymiljøet, og de voksne samarbejder om skolen og de øvrige aktiviteter, der foregår i byen, herunder Guldbæk Festival, Guldbækløbet.

Siden 1976 har byen haft en meget aktiv Borgerforening, som bl.a. arrangerer borgermøder, når fælles anliggender skal drøftes.

Guldbæk Vingård

På nordgrænsen for dyrkning af vin finder vi vinbonden på Guldbæk Vingård. Vinbondens varemærke er da også 56° North. Det ses mange steder, at på grænsen for en druesorts dyrkning, præsterer den sit ypperste. Fx er New Zealandsk hvidvin kendt som det ypperste. Guldbæk Vingård har da også en New Zealandsk vinmager til at forestå deres vinfremstilling.

På vores tur skal vi besøge vingårdens vineri, hvor vindruerne presses og gæres under kyndig ledelse.

Se mere på http://guldbaekvingaard.dk/da/

Guldbæk Vingård

Guldbæk Vingård

Hovhedegård Hestecenter

Hovhedegård Hestecenter

Sidste stop på turen er ved Hovhedegård Hestecenter. Travtræner Kaj Jensen og hans hustru Jeanette står i spidsen for det store avls– og træningscenter for travheste.

Se mere på https://www.hovhedegaard.dk/

Retur til 'Arrangementer'

Rebild Turistforening   •   RebildPorten   •   Rebildvej 25A, 9520 Skørping   •   Tlf. 9988 9000   •   info@rebildturist.dk
Nordjysk Webdesign ApS